I det tighta mötet mellan Warberg och Malmö fick Malmös Ellen Rasmussen jubla. Foto: Bildbyrån

Malmö vände tremålsunderläge mot Warberg

Underläge med tre mål och mindre än en period kvar.

Då klev Malmös storstjärna Ellen Rasmussen och återvändaren Rebecca Mårtensson fram och ledde laget till seger.

– Det är ett väldigt högt tempo men jag gick in och gjorde vad jag kunde, säger poängräddaren i Malmö, Rebecca Mårtensson, i Expressens sändning.

Efter att Warberg varit det bättre laget såg Malmö ut att ha det tungt under inför den avslutande akten.

Inte heller blev det bättre när den tredje perioden började med kalldusch då Warberg utökade sin ledning till 5-2.

Målet kom efter 2,28 i den tredje perioden och skulle visa sig vara Warbergs sista skott på mål.

Malmö tog över helt och hållet

I tredje var det nämligen Malmö som skulle ta över helt och hållet och framförallt var det förstalinan med Ellen Rasmussen och Rebecca Mårtensson i spetsen som skapade lägen.

Rasmussen började med att själv göra 3-5 men trots alla chanser var det spänning in i det sista.

Med en minut och sju sekunder kvar hittade Ellen Rasmussen fram Rebecca Mårtensson till 4-5 och med endast 11 sekunder kvar gjorde samma firma 5-5.

Gjorde två mål – missnöjd

Målet blev Rebecca Mårtenssons första och andra i SSL sedan 2017 då hon lämnade för spel i division ett där hon huserat fram till nu.

– Det är väldigt skönt och en oerhörd lättnad. Men det är svårt att komma in så här när man spelat i division ett i några år nu, säger Rebecca Mårtensson i Expressens sänding och fortsätter:

– Det är ett väldigt högt tempo men jag gick in och gjorde vad jag kunde. Jag är så där nöjd med min insats personligen men det är bara ta nya tag.

Oavsett vad Mårtensson tyckte om sin insats innebar målen förlängning och redan där kunde de magentafärgade gästerna ha tagit bonuspoängen.

Med mindre än 30 sekunder kvar träffade Malmö ramvirket och straffar var ett faktum.

Då klev matchavgöraren Ellen Rasmussen fram på nytt och satte matchens avgörande straff.

Segern gör att Malmö avancerar i tabellen från elfte till nionde plats.