Anna Wijk. Foto: Bildbyrån

Mora tog ledningen i SM-semifinalserien mot Pixbo

Mora slarvade bort segern under ordinarie tid med 27 sekunder kvar av matchen. I förlängningen knöt de näven. Storstjärnan Anna Wijk klev fram och avgjorde.

– Den här matchen ska vi kasta, säger lagkaptenen till Eurosport efter matchen.

Pixbo var bra i första. Mora höjde sig i andra, och var det bättre laget. Två olika ansikten i de två första perioderna.

Pixbo tog ledningen 11.57 in i första. Klara Loneberg höll sig framme på en retur.

KAIS Mora

Mora utjämnade 4.34 i andra perioden. Louise Wickström tog emot backskott från egen planhalva, bröstade till sig själv, och tryckte in kvitteringen på volley.

Moras Moa Gustafsson gjorde ett solomål minuter senare, vilket gjorde att hemmalaget gick till vila inför sista perioden i ledning 2-1.

Individuellt misstag

Med 27 sekunder kvar kvitterade Alicia Fylke för Pixbo. Målet en försvarsmiss av Mora. Två Moraspelare sprang upp för en kontring, och gav bort segern, som var knappa halvminuten bort.

– Klassiska ord. Vi ska knyta näven, och vinna. Det är vår match, sa Anna Wijk till Eurosport om hur tankarna gick efter att Mora slarvat bort seger under ordinarie tid.

Det var just storstjärnan Anna Wijk, 2.a i grundseriens poängliga, som klev fram, tog sitt ansvar som kapten, och såg till att hemmalaget Mora tog ledningen i SM-finalserien med 1-0. 3-2 till Mora, efter förlängning.

– Den här matchen ska vi kasta, sa också Anna Wijk, som inte var nöjd med mycket i matchen.