Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska VM-truppen innehåller fyra debutanter Foto: Bildbyrån

Nellie Öhgren en av fyra VM-debutanter: ”Glad och lite chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Om knappt en månad startar damernas innebandy-VM i Singapore. I dag presenterades truppen som ska försöka ta hem Sveriges 9:e raka VM-guld. En av fyra debutanter är Nellie Öhgren.

– Jag blev otroligt glad och lite chockad. Det är något jag drömt om enda sedan jag var liten, säger Öhgren om landslagsplatsen.

VM-debutanten Nellie Öhgren spelar till vardags i Umeå-laget Thorengruppen som i våras tog tredje raka SM-guldet. Öhgren är uttagen som back men kommer kunna användas på alla andra positioner förutom målvakt.

 – Jag kan spela på alla positioner så jag kommer ta den rollen som jag får och göra det till hundra procent, säger Öhgren, som ändå har en position hon föredrar.

– Jag har väl alltid varit center och det är i år jag varit lite back och så även forward men det är väl center som är min grundposition.

Fyra debutanter

Öhgren får sällskap av två debutanter till från sitt klubblag. Målvakten Lovisa Hedin, Thorengruppen (VM-debutant) och backen Jonna Stenvall, Thorengruppen (VM-debutant).  Den fjärde debutanten är forwarden från Täby Hanna Nordstrand. 

 – Vi har byggt vidare på den truppen vi hade 2021 och så blev det några debutanter även den här gången och det ser ju trevligt ut, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Förbundskapten Karlsson slutar

Karlsson, som lett landslaget sedan 2018 meddelade också att hon lämnar sitt uppdrag efter VM.. 

 – Innebandy är mitt liv och jag älskar ju det och detta var ju min dröm och så har jag fått vara förbundskapten i sex år. Jag är otroligt tacksam och stolt, säger hon till SVT Sport.

– Men nu ska vi ta det där guldet så det är hårt jobb tills VM är över, säger Karlsson.

Sveriges trupp till innebandy-VM i Singapore

Målvakter: Matilda Östlund Visén, Täby. Lovisa Hedin, Thorengruppen.

Backar: Jonna Stenvall, Thorengruppen. Sandra Svärd, Thorengruppen. Moa Tschöp, Kalmarsund. Nellie Öhgren, Thorengruppen. Ida Sundberg, Kloten-Dietlikon Jets. Moa Andersson, Pixbo. Lisa Carlsson, Täby.

Centrar: Cajsa Elm, Pixbo. Maja Viström, Thorengruppen. Klara Molin, Täby. Ellen Rasmussen, Malmö.

Forwards: Amanda Delgado Johansson, Thorengruppen. Klara Loneberg, Pixbo. Wilma Johansson, Rönnby. Ellen Bäckstedt, Endre. Moa Gustafsson, Falun. Emelie Wibron, Thorengruppen. Hanna Nordstrand, Täby.

VM i Singapore

VM går i Singapore – platsen där Sverige senast misslyckades med att vinna ett VM-guld (2005). Trots att det, för svensk del, innebär en stor tidsomställning är känslan positiv kring att VM nu ska spelas långt ifrån Europa.

– Vi vill att innebandyn ska bli större på alla möjliga sätt och vis. Det är vår sport som vi älskar att utföra och leva i. Det är bara gynnsamt om den blir större i världen – och jättehäftigt att Singapore får arrangera det här VM:et, säger backen Moa Tschöp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.