Iksus lagkapten Emelie Wibron var poängbäst, tre assist, när Umeålaget slog tabelltvåan Pixbo med 8–2. Foto: TT Nyhetsbyrån

Iksu krossade serietvåan Pixbo

Uppdaterad
Publicerad

Med tolv segrar på de första tolv matcherna såg Iksu ut att få sitt riktiga prov i söndagens match mot Pixbo – med samma svit.

Då stod laget för en överkörning och vann med 8–2.

– Det var mer än vad jag hade trott också, säger Iksus lagkapten Emelie Wibron till SVT Sport.

De två senaste årens svenska mästare i innebandy ser ut att bli oerhört svår att rå på också den här säsongen.

Söndagens toppmatch i SSL bjöd på stora förväntningar när topplagen Iksu och Pixbo ställdes mot varandra i Umeå. Men det blev aldrig den spänningen många hade trott.

”Mer än jag hade trott”

Efter en jämn första period med 2–1-läge till hemmalaget drog de sedan ifrån med ytterligare tre snabba mål i den andra perioden. Lagkaptenen Emelie Wibron var poängbäst med tre assist.

– Det var mer än jag hade trott också, men det var jämnt från början, sedan tog vi över mer och mer. Alla femmor spelade riktigt bra i dag, det var en bra insats av hela laget, säger Wibron till SVT Sport.

Mot perfekt 2018

Vinner Iksu sin nästa match hemma mot Örnsköldsvik på fredag har Umeålaget gjort ett perfekt år 2018.

– Pixbo var det stora testet, men nu kan vi lyckas med sviten vi gick in in för i år. Vi vill vinna varje match vi spelar, säger Wibron.

Vad är det som gör er så bra?

Det är en blandning av många fantastisk spelare men också en ödmjuk approach där alla jobbar stenhårt framåt och bakåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.