Robin Nilsberth. Foto: TT

Buades ut när Sverige gick till VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Robin Nilsberth buades ut när Sverige slog Schweiz (6–1) och blev klart för VM-final.

Varför vet han inte.

– Jag hoppades få hänga dit en och tysta publiken, men jag får spara det till finalen, säger 32-åringen.

Sverige är klart för VM-final i innebandy. Detta efter 6–1 och storspel från målvakten Jonathan Edling i semifinalen mot Schweiz.

– Det är bra. Vi är vidare, planenligt, säger Robin Nilsberth efteråt.

De blågula herrarna tog ledningen i första perioden och utökade kort därefter. I andra perioden reducerade Schweiz och för ett tag var Sverige rejält pressat. Men man stod emot och gick slutligen alltså ifrån till 6–1.

– Vi är ramstarka. Vi visste att schweizarnas psyke inte brukar vara det bästa i de här lägena. Om vi får in ett eller två mål skulle det bli tufft för dem och det blev det, säger Nilsberth.

Buades ut: ”Började förra VM”

Den storvuxne försvararen var inte omtyckt i Hartwall Arena i Helsingfors. Han buades ut av publiken flera gånger under mötet med Schweiz. Varför vet han inte.

– Det var mycket burop. Jag vet inte varför. Det började förra VM. Det känns som jag blir nersparkad tre gånger i första perioden... men jag kanske ska stå upp där, säger han och fortsätter:

– Det är inte ofta vi får det här i innebandy. En hel arena emot sig. Det är det man drömmer om som idrottare. Jag hoppades få hänga dit en och tysta publiken, men jag får spara det till finalen.

VM-finalen spelas vid 16.15 på lördag. Där ställs Sverige mot värdnationen Finland.

KLIPP: Se märkliga självmålet i VM-semifinalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.