Foto: Bildbyrån

Publikfest på innebandy-VM – ”Roligaste matchen i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Innebandy-VM i Prag har redan passerat Göteborg 2014 som det mest besökta innebandymästerskapet genom tiderna. Då Sverige slog Lettland med 14-1 i kvartsfinalen var det också mycket blågult på läktarna.

– Det är riktigt mäktigt. Det är den roligaste matchen jag har spelat hittills i min karriär. Två tummar upp, säger backen Emil Johansson till SVT Sport.

Då Sverige mötte Finland i premiären var det 10 113 personer i publiken, men samma dag var det ännu fler på Tjeckiens öppningsseger mot Tyskland. 12 326 är nytt rekord för en gruppspelsmatch i innebandy-VM.

– Det är fantastiskt. Nu har de svenska supportrarnat hittat hit också och imorgon på semifinalen hoppas jag att det är fullsatt, säger Alexander Galante Carlström.

Även förbundskapten Mikael Hill är imponerad av folkfesten i Prag.

– Fantastiskt bra. Lite synd att vi fick eftermiddagsmatchen idag, annars hade det nog varit några tusen till. Men det är en boost. Det är bara positivt, säger han.

På lördag klockan 19 möter Sverige Schweiz i semifinal. Då de mötte Lettland i gruppspelet blev det schweizisk seger med 7-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.