• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sverige till VM-semifinal – krossade Lettland

Uppdaterad
Publicerad

7–0 efter första perioden.

14–1 efter sista.

Sverige stod för sin andra jättekross i innebandy-VM i matchen mot Lettland, och är vidare till semifinal mot Schweiz.

– Vi kom hit och trodde att det skulle bli spännande, säger Alexander Galante Carlström till SVT Sport.

Efter den osannolika 25–0-krossen mot gruppjumbon Danmark i tisdags talade det mesta för att Sverige skulle få en tuffare uppgift i kvartsfinalmötet mot Lettland.

Men det blev ytterligare en ”lett” match.

Sverige seglar vidare till semifinal mot Schweiz efter sin andra storkross i turneringen. Slutresultatet skrevs till hela 14–1, vilket innebär att svenskarna har en målskillnad på 39–1 från de senaste två matcherna.

Drog ifrån direkt

Det blev aldrig någon spänning i kvartsfinalen. 23 sekunder hann gå innan Rasmus Enström, hattrickskytt för dagen, spräckte målnollan. En period senare hade resultatet utökats till 7–0, trots en missad straff av Alexander Galante Carlström.

Den andra perioden fick gå mållös i 27 sekunder innan Emil Johansson kunde inleda det som skulle bli fem nya svenskmål i den andra perioden.

– Vi kom hit och trodde att det skulle bli spännande, vi gick in med full kraft och trodde det skulle bli en jämn match. Men efter första perioden kändes det helt klart, så det blev lite avslaget, det är svårt att ha samma fokus när det rinner ifrån, säger Galante Carlström till SVT Sport.

Ställs mot Schweiz: ”Blir tufft”

Men laget fick inte hålla nollan för andra matchen i rad. I ett av letternas få lägen kunde Rolands Kovalevskis säkert placera in bollen till höger om Måns Parsjö-Tegnér.

Sverige drog av på tempot i mitten av den andra perioden och spelade av den sista perioden med anmärkningsvärt lågt tempo, men lyckades trots det spela sig fram till två nya mål.

I morgon ställs laget mot Schweiz i semifinal, som i sin tur vann sin kvartsfinal mot Norge med 3–2.

– Med Schweiz så vet jag att det kommer bli en tuff match, utan tvekan. De är nog sugna på att sopa dit oss efter ett dåligt resultat mot Norge senast, säger Galante Carlström.

Sverige – Lettland 14–1

Perioder: 7–0, 5–1, 2–0

Sverige målskyttar: Rasmus Enström 3, Alexander Galante Carlström 2, Martin Östholm 2, Johannes Wilhelmsson, Alexander Rudd, Albin Sjögren, Kasper Hedlund, Emil Johansson, Kim Nilsson, Tobias Gustafsson

Lettland målskyttar: Rolands Kovalevskis

Publik: 3 871

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.