Kim Nilsson historisk i jättekrossen

I den tredje gruppspelsmatchen i innebandy-VM ställdes Sverige mot Danmark, en match Sverige vann med förkrossande 25-0. Då passade Kim Nilsson på att ta över rekordet över flest svenska landslagspoäng.

Efter Sveriges storseger mot Norge på måndagen var det dags att ladda om och möta Danmark. Det blev aldrig någon spänning i matchen. Redan efter första perioden ledde Sverige med 13-0.

Istället handlade det mesta om Kim Nilssons eventuella rekord. Förra året gick han om Niklas Jihde till andraplatsen på listan över de som gjort flest svenska landslagspoäng. Med två mål mot Norge på måndagen tangerade han rekordhållaren Emelie Lindströms.

Nu fick han kliva fram när Sverige fick en straff. Och då tog han tillvara på tillfället och tryckte dit bollen. Det blev hans 107:e mål i landslaget, 182:a poängen, på 98 A-landskamper.

”En fantastisk period”

Men det var inte stopp där. En minut senare klev rekordhållaren fram igen och satte sitt fjärde mål i turneringen.

Sverige fortsatte dundra in mål och slutsiffran och när Alexander Galante Carlström satte sitt femte mål för kvällen skrevs slutsiffran efter första perioden till 13-0.

I andra perioden blev det något lugnare på målfronten – fyra mål blev facit.

– Vi gör en fantastisk första period och går för fulla cylindrar. Då blir det tufft för danskarna, säger Nilsberth till Kanal 9 innan den tredje perioden.

”Ville trycka på gasen direkt”

Där utökade Sverige med ytterligare sex mål och slutsiffran blev den största någonsin mot Danmark -  25-0.  Sverige vann därmed sin grupp.

– Det var en av de lugnaste dagarna på jobbet,säger förbundskaptenen Mikael Hill till Kanal 9.

– Det handlar mest om att hålla igång spelglädjen när det rullar på så här. Vi var inte helt nöjda med matchen igår och ville trycka på gasen direkt i dag.

Kim Nilsson tog totalt fem poäng och har nu skrapat ihop 186 landslagspoäng och är just nu alltså bäst genom tiderna i landslagströjan.

– Det är såklart jättekul och jag är stolt över det. Men det är väl framför allt något man tänker på efter karriären. Nu har vi kommit ner hit och fokus är VM-guld, säger han.

Med 65 VM-poäng närmar han sig Niklas Jihdes VM-rekord på 67 poäng.