Foto: Bildbyrån

Skadade stjärnbacken vände underläge till seger

Uppdaterad
Publicerad

Med skadade Martin Östholm på bänken gick Pixbo in i den tredje perioden i ett 3-5-underläge mot Växjö. Då klev Östholm in i handlingarna och tillsammans med poängkungen, Gustav Fritzell vände de underläge till seger med 8-6.

– Jag har haft lite känning i ena baksidan, men jag tar det lite försiktigt och försöker vila lite extra för att hålla mig fräsch över hela säsongen, säger han till SSLPlay.

Pixbo är ett av tre lag som dragit ifrån i tabellen. Framför sig har de enbart Falun och Storvreta.

I mötet med tabellsjuan Växjö tappade de ledning till underläge inför den tredje perioden. Östholm tog av sig överdragskläderna och klev in på planen. I den tredje perioden stod han för ett reduceringsmål fram till 5-6 och sedan assisterade han till 7-6 och 8-6. Båda framspelningarna till ligans poängkung, Gustav Fritzell, som gjorde ytterligare ett mål och ett assist.

– Vi blir lite girigare tycker jag, vi går in och tar lite mer avslut och belastar de jobbiga ytorna på ett bättre sätt i den tredje perioden. Och då slinker bollarna in lite lättare, det var skönt att vi vände på det.

Skadeläget hos backstjärnan Östholm verkar inte vara allt för allvarligt.

– Nej men alltså den är ganska bra. Jag har haft lite känning i ena baksidan, men jag tar det lite försiktigt och försöker vila lite extra för att hålla mig fräsch över hela säsongen. Jag kanske inte är i behov av den vilan som är nu men det är skönt att få vila lite extra också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.