Thorengruppens spelare jublar med pokalen efter segern (4-3) i damernas SM-final i innebandy mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK i Avicii Arena. Foto: TT.

Klart: SM-finalerna i innebandy 2024 spelas på Friends Arena

Uppdaterad
Publicerad

SM-finalerna i innebandy utspelar sig som bekant i två helt avgörande matcher under samma dag på samma plats.

Efter flera år med Avicii Arena som skådeplats kan SVT Sport nu avslöja att man växlar upp arrangemanget och intar nationalarenan, Friends Arena, för 2024 års finaler.

– En enorm möjlighet att försöka slå världsrekordet i antal besökare, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska innebandyförbundet.

Det tidigare publikrekordet för innebandy sattes 2016 när 18 166 personer närvarade då SM-finalerna spelades på Tele2 Arena i Stockholm. Nu hoppas arrangörerna på en publiksiffra över 20 000.

– När tillfället öppnades för att arrangera SM-finalen på Friends Arena såg vi en enorm möjlighet att försöka slå världsrekordet i antal besökare, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska innebandyförbundet.

Finalerna på Friends Arena kommer att spelas den 27 april 2024. Regerande svenska mästare är Thorengruppen IBK på damsidan och Storvreta IBK på herrsidan.

– Det har gjorts ett gediget arbete i att säkra en spelplats som passar SM-finalen och det intresse som finns runtom arrangemanget. Att det nu har mynnat ut i det faktum att innebandyn intar nationalarenan känns jättebra. Vi ser alla fram emot den högtidsdag som väntar i slutet av april, säger Märit Bergendahl, styrelseordförande på Svenska innebandyförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.