Tredje raka SM-guldet för Team Thoren – efter systrarnas show

Tredje raka SM-guldet för Team Thoren är ett faktum.

Stjärnsystrarna Kauppi låg bakom allt och hade stor show.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger matchhjälten Oona Kauppi till SVT Sport.

För tredje säsongen i rad ställdes Team Thoren mot Pixbo i SM-finalen. Och precis som tidigare skulle det bli riktigt jämnt.

Det var Oona Kauppi som inledde målskyttet i matchen, men Pixbo skulle vända på steken i den andra perioden och ta över ledningen två gånger om.

Först till 2-1 och sedan till 3-2.

Läckert solomål av Veera Kauppi

Sedan skulle systrarna Kauppi återigen visa klass. De låg bakom allt för Umeålaget.

3-3-målet var en ordentligt delikatess från Veera. Hon chippade förbi sin motståndare, tog sig fram mot målet och sprätte upp bollen.

I tredje perioden fullbordade Oona sitt hattrick när hon gjorde 4-3. Det föranleddes av en liten miss i kommunikationen mellan Pixbos back och målvakt.

Pixbo tog timeout med tre minuter kvar och stod för en rejäl slutforcering, men Team Thoren höll undan och vann. Därmed är tredje raka SM-guldet ett faktum.

– Vi skapar lägen från början och jag tycker att vi förtjänar att vinna. Vi försvarar oss jättebra i sista perioden, säger Oona Kauppi till SVT Sport.

Tränarens kaxiga uppmaning inför matchen

Kauppi avslöjar att tränaren sa till henne att hon skulle försöka göra fyra mål i finalen om hon fick chansen.

– Jag gjorde tre, men jag är nöjd ändå, säger stjärnan.