Falun rasar mot domaren efter bortdömda målet – se målet Foto: Expressen

Rasar mot domaren efter uppenbara missen: ”Bestulna”

Team Thoren vann den första SM-semifinalen hemma mot Falun med klara 10-3.

Men den stora snackisen var det mål som bortalaget snuvades på.

– De blir mer eller mindre bestulna. Den är solklart inne, säger Linn Lundström, expertkommentator i Expressen.

Det var vid ställningen 4-0 till Team Thoren, ungefär halvvägs in i matchen, som Emelie Björklund satte reduceringen från nära håll och Falun-spelarna började jubla.

Men domaren, som stod nära situationen, gestikulerade åt spelarna att det inte alls var mål. Björklund slog då hårt med klubban i marken av ilska.

De två kommentatorerna i tv-sändningen var lika övertygade om att det var mål.

– Man ser på reprisbilderna att hela nätet som hänger inuti målet går i gungning av att bollen träffar det. Den är solklart inne, säger Linn Lundström, expertkommentator i Expressen.

”Alla förutom domaren...”

Faluns Emelie Björklund, som var sist på bollen, var irriterad när hon intervjuades i paus.

Kommentatorerna konstaterade då att de var övertygade om att det var mål.

– Det är alla förutom domaren, så jag vet inte riktigt var dom var någonstans i situationen, svarade Björklund.

Tränaren Eric Björk fick en förklaring:

– Otroligt. Domaren säger att han är felplacerad och tycker att den tar på utsidan. Det är olyckligt.

Team Thoren gör mål efter märkliga blundern – faller plötsligt ihop Foto: Expressen

Dubbla misstag av Falun

Dessförinnan hade Falun hamnat i underläge 0-2 efter den första perioden efter dubbla misstag.

Först tappade de bollen nära egen målbur när Sofia Joelsson satte 1-0 efter 15.59, och bara minuten senare snubblade Ebba Bognesand på offensiv planhalva och blev liggande på marken. Då satte Myra Aggestål fart framåt och låg bakom Team Thorens 2-0.

Siffrorna rann iväg i den sista perioden och guldfavoriten från Umeå vann till slut den första semifinalen med hela 10-3. De leder nu matchserien inför semifinal två som spelas i Falun på söndag.