Storvretas Albin Sjögren. Foto: Bildbyrån

Storvreta en seger ifrån semifinal

Regerande svenska mästaren Storvreta är bara en match från semifinal efter en ny seger i Uppsaladerbyt mot Sirius. Det blev en stabil seger med 5-2.

– Vi tänker inte spela något mer än på torsdag i kvartsfinalserien, säger Storvretas Robin Nilsberth.

Storvreta tog en ny seger i kvartsfinalserien mot Sirius. Efter en snabb omställning gjorde Robin Nilsberth 2–0 för Stortvreta och regerande mästaren hade en 3–0 ledning redan efter första perioden.

Sirius försökte göra det spännande när de reducerade till 4-2 i mitten av den sista perioden. Men med mindre än två minuter kvar skickade Albin Sjögren in segermålet för Storvreta i tom kasse efter framspelning av Nilsberth. Nu är mästaren bara en seger från semifinal.

– Styrelsen kanske vill ha en extra match för extra publikintäkter men vi tänker inte spela något mer än på torsdag i kvartsfinalserien, så att vi räknar med att vinna, säger Nilsberth till SVT Sport.

Falun tog ny seger

Falun tog också de sin tredje seger i kvartsfinalserien mot Pixbo. Trots att de såg mer pressade ut blev det en klar seger efter fyra mål från Emil Johansson. Falun vann till slut med 8–5 och leder därmed med 3–0 matcher.