Storvreta-spelare under kvarten mot Växjö den 23 mars 2021. Foto: Bildbyrån

Storvreta i karantän inför SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett snabbtest testade en Storvretaspelare positivt för Covid-19.

Nu har hela truppen satts i karantän bara dagar innan SM-finalen mot Falun.

– Vi tar det säkra före det osäkra och ställer in träningar till alla är testade med PCR-test, berättar Storvretas sportslige ansvarige Henrik Ededahl i pressmeddelande.

Det var på måndagskvällen som en spelare testade positivt och förbundet underrättades.

– Vi tar det säkra före det osäkra och ställer in träningar till alla är testade med PCR-test. Vi testar alla under onsdagen med PCR-test och testar även med snabbtester för att så tidigt som möjligt få en indikation på om vi har utbredda smitta, säger Ededahl.

Enligt Storvreta behöver resultatet av snabbtestet inte betyda att spelaren är smittad, men man har bestämt säg för att inte ta några risker. Detta för att begränsa eventuell smitta och för att genomförandet av SM-finalen inte ska påverkas.

Man hoppas även på att laget ska hinna med gemensamma träningspass inför finalen mot Falun på bortaplan, som är planerat till söndag den 2 maj.

– Vi hoppas att detta har begränsats till enstaka fall så att det inte påverkar genomförandet av SM-finalen, avslutar Ededahl.

ARKIV: Storvreta klart för final – Stenberg matchhjälte (16 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.