Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Storvreta vann ”giganternas möte” med Falun och är nya serieledare. Foto: Bildbyrån

Storvreta vann prestigemötet – tar över serieledningen

Uppdaterad
Publicerad

Gigantmöte borta mot IBF Falun. Då tog Storvreta en tung skalp och tog över serieledningen från dalalaget.

Det blev därmed succé för Mattias Samuelsson, 39, som gjorde comeback.

– Han är fortfarande som en 20-åring, säger Mika Kohonen, Storvretas tränare, i Sportexpressen Play.

IBF Falun och Storvreta har prenumererat på de senaste SM-gulden. Ikväll drabbade de samman i en kamp om serieledningen och det var Uppsalalaget som gick segrande ur striden.

I den andra perioden gick gästerna upp i en 1-4-ledning efter att Oskar Enquist och Tobias Gustafsson gjort varsitt mål.

Falun, som har gjort överlägset flest mål i SSL den här säsongen, hade svårt att överlista Storvretaförsvaret och målvakten Måns Parsjö. Hemmalaget närmade sig förvisso i tredje perioden och tog ut målvakten vid ställningen 4-5 med några minuter kvar av ordinarie matchtid.

Då gjorde Albin Sjögren 4-6 i öppen målbur och kunde avgöra matchen. Det blev till slut 4-7 efter ännu ett mål i öppen kasse.

Hyllar comebackande Mattias Samuelsson

Resultatet innebar att det blev succé för Mattias Samuelsson, som var expert i SVT under senaste VM, i comebacken. Storvreta går nu om Falun i tabellen och är nya serieledare, med två poäng före dalalaget.

– Han är fortfarande som en 20-åring. Det är nästan något fel i naturen på den där killen, säger Storvretas tränare Mika Kohonen till SportExpressen Play om 39-åringen som senast spelade 2021.

– Jag är stolt över mina killar. Vi sliter mycket idag. Om vi kan höja spelet med boll lite kommer vi bli otroligt svårslagna, säger han.

Se mål från matchen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.