Storvreta vann seriefinalen mot Falun. Foto: TT

Storvretas slutsekunder gav seger i guldmötet

Uppdaterad
Publicerad

De senaste nio åren har Storvreta eller Falun vunnit SM-guld i innebandy. Det mesta tyder på att det blir något av de lagen även i år. Frågan är vilket? Kvällens gigantmöte var jämnt, hela vägen, till en sen vändning till 8-7 gav Storvreta bonuspoängen.

Det var nog många som njöt i IFU Arena när svensk innebandys giganter gjorde upp. En jämn, tät och underhållande toppmatch mellan Storvreta och Falun höll på in i det sista, och det föll i hemmalagets favör – trots att Storvreta var i underläge med halvminuten kvar av ordinarie matchtid.

– Tjusningen med innebandy är att det kan svänga så här fort. Vi är i en liten formsvacka just nu och gör inte en jättebra match, men man måste lida lite för att sen bli mästare, så tror jag att det är, sa matchvinnaren Robin Nilsberth i Eurosports sändning.

Kvitteringen till 7-7 kom genom Albin Sjögren och Nilsberths 8-7 kom minuten innan straffslag skulle ta vid.

– Det var bara pannben i slutet, sa Nilsberth, som vid sitt segermål fyrade av kvällens bredaste leende till jublet från 2 268 åskådare.

Kvällens poängfördelning, två till Storvreta och ett till Falun, gör att Storvreta leder serien, två poäng före Falun. Lagen möts ytterligare en gång innan slutspelet tar vid, den matchen spelas 16:e februari. På tredjeplats finns Linköping, med nio poäng upp till Storvreta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.