Innebandydamer vann efter blixtstart – 1-0 redan efter nio sekunder

Det svenska damlandslaget i innebandy tog hem segern i premiärmatchen mot Schweiz i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour. Sverige vann med 7–5 efter första målet efter nio sekunder och även en tappad 3-0-ledning.

– Det var en svajig match, säger förbundskaptenen Åsa Karlsson.

Endast nio sekunder tog det innan Sverige tog ledningen genom Moa Gustafsson. Efter en lång passning från Lisa Carlsson i egen planhalva kunde Gustafsson direkt på kontring skjuta in 1–0.

Samma duo var sedan framme igen när svenskarna utökade sin ledning till 3–0 med sex minuter kvar av den första perioden. Denna gång var det däremot Carlsson som var sist på bollen med ett välplacerat backskott.

Vände 0–3-underläge

I den andra perioden kom sedan den totala scenförändringen. Schweiz åt ikapp 0-3-underläget på tre minuter och helt plötsligt var matchen kvitterad till 3-3.

–  Vi startade matchen väldigt bra men sedan vet jag inte vad som hände i andra perioden när de kom ikapp, säger förbundskaptenen Åsa Karlsson till Innebandymagazinet.

När Sverige fick chans i numerärt överläge tog Johanna Hultgren vara på chansen och satte 4-3. Amanda Delgado Johansson passade sedan på att skriva in sig i historieböckerna som den tionde bästa poängplockaren någonsin i landslaget när hon assisterade fram till 5–3.

Ytterligare två mål för svensk del och den första segern i Prag, Tjeckien, var bärgad.

– Det var en svajig match där vi hade perioder där vi spelade väldigt bra och perioder där vi spelade mindre bra och bjöd in dem i matchen igen, säger Karlsson.