Sverige städade av Tjeckien – Wijk historisk

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fortsätter att ösa in mål i innebandy-VM. Efter att ha besegrat Slovakien med 23-1 tog Sverige ännu en seger när Tjeckien besegrades med 10-2, och samtidigt blev Anna Wijk historisk efter fyra assist.

– Vi är jättenöjda med den här matchen, säger förbundskapten Åsa Karlsson till Kanal 9.

Sverige fortsätter att gå segrande igenom gruppspelet. I en grupp där Sverige är stora favoriter till att vinna samtliga matcher så har nu Sverige gjort 33 mål framåt samtidigt som endast tre släppts in bakåt.

Även om kvällens match slutade med en storseger, 10-2, menar Åsa Karlsson att det var ett bra motstånd som Sverige mötte.

– Jag tycker ändå att Tjeckien är bra. Men självklart är vi bättre, säger hon till Kanal 9.

181 landslagspoäng

I segern slog kaptenen Anna Wijk till med fyra passningspoäng, vilket gör att hon nu är historisk. Nu har hon totalt 181 landslagspoäng, vilket är en tangering av Emelie Lindströms rekord.

Nu väntar en sista match i gruppspelet mot Lettland i morgon. Om Sverige vinner den samtidigt som Schweiz gör vad de ska mot Polen kommer Sverige ställas mot Finland redan i semifinalen.

ARKIV: Reportage med Wijk inför VM

MATCHFAKTA

Sverige-Tjeckien 10-2 (4–0, 4–2, 2–0)

Sverige: Moa Gustafsson 3, Johanna Hultgren 2, Sara Steen 2, Emelie Wibron, Stephanie Boberg, Myra Aggestål.

Tjeckien: Natalie Martinakova 2.

Publik: 426.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.