Foto: Bildbyrån

Team Thoren med övertygande vinst

Uppdaterad
Publicerad

Team Thorengruppen tog säsongens tredje raka vinst.

De drog ifrån tidigt och kunde besegra Sirius med 11-4.

Team Thoren fick med sig tre poäng och toppar tabellen.

De regerande mästarinnorna stod för en bländande uppvisning på bortaplanen.

Efter första perioden hade de dragit ifrån med 4-1. En ledning som ökade för varje period.

– Det kändes bra idag, säger Team Thorens Sofia Joelsson till Sportexpressen play.

Inte helt nöjda

Trots det starka slutresultatet var Thorenspelarna inte helt nöjda i pauserna. Sofia Joelsson håller med och tyckte även hon att det fanns saker att jobba på.

– Vi kommer inte riktigt upp till 100 procent. Sedan är vi väldigt effektiva, så det är ju en helt annan sak att vara nöjda med spelet och att vara effektiva. Jag tycker vi är lite halvdana i pressen idag. De är sjukt starka fysiskt och det är väl lite där vi ligger efter idag. Men effektiva var vi så det var skönt, säger Joelsson.

Tre starka matcher

Team Thorengruppen har haft tre väldigt starka matcher i inledningen. Just effektiviteten är en del som Joelsson tar med sig, samtidigt som hon ser saker att utveckla.

– Sedan har vi väl saker att jobba på, det här var den tuffaste matchen och då märker vi att det finns saker att jobba på som vi behöver finslipa. Sen är det ju otroligt skönt att vi har gått in såhär starkt och det tar vi med oss, säger Sofia Joelsson.

Mötet med tidigare klubben

Sirius Amanda Delgado Johanssons var besviken efter det första möte med sin tidigare klubb.

– Det är precis efter slutsignal och det är klart man är besviken och förbannad, säger Amanda Delgado Johansson till Sportexpressen Play.

Det har pratats kring Sirius som ett av lagen som ska kunna hota Team Thoren. Men idag höll inte lagets defensiv mot Team Thorens höga press.

– Det är klart att man kan måla upp det här som en toppmatch. Men Thorengruppen är en klass bättre än oss idag och resultatet ljuger inte utan det är såhär det ser ut just nu, säger Delgado Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.