Foto: Bildbyrån/SVT

Tränaren tog SM-guld i sista matchen: ”Jävligt viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren Thomas Brottman avslutade sin sejour i Falun med att besegra Storvreta i en SM-final. Det efter att han bara för en vecka sedan var ordentligt sjuk i covid-19.

– Det är klart att det blir jävligt viktigt med det vi har gått igenom, säger Brottman till SVT Sport.

Vägen till SM-final var krokig för Faluns del. Många spelare och huvudtränaren drabbades av covid-19. Det blev också en märklig semifinal där motståndaren Kalmarsund avbröt säsongen då Falun ledde med 3-1 i matcher – även det på grund av corona.

Falutränaren Thomas Brottman, som har varit i Falun sedan 2013 och nu ska bli förbundskapten, var riktigt sjuk.

– Då var det nära akuten några gånger. Jag hade inte jätteproblem med andningen men jag tror inte att syresättningen var på topp. Mest var det hjärnan som var strulig. Jag vet inte om man ska kalla det hallucinationer men det var som att jag var någonstans i ett ingenmansland mellan levande och död, sade han i går till Expressen.

”Skönt att spelarna får visa”

Men efter en tuff uppladdning fick han till slut fira ett SM-guld.

– Vi sa inför matchen att vi ses på andra sidan drömmarna och det här var på andra sidan drömmarna, säger han till SVT Sport efter matchen.

– Det är klart att det blir jävligt viktigt med det vi har gått igenom. Det känns skönt att spelarna får visa att de håller. Rasmus (Enström) och Galante (Alexander Galante Carlström) har varit ifrågasatta.

Brottman tror att coronasjukdomen som härjade i truppen gjorde dem ännu mer sammansvetsade.

– Det var jobbigt måndag, tisdag i veckan som var. Då var jag inte jättepositiv, men från onsdag framåt har det byggts något i gruppen i och med att vi tog oss igenom det här. Det blev en bra soppa.

Falun vände 1-2 till 5-3 i SM-finalen – se målen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.