Tredje raka segern när Täby tog revansch mot Endre

Tabellsjuan Täby åkte till Visby med två raka segrar – mot tabelltrean Endre kom den trejde.

Men det blev rejäl nerv i matchen efter två snabba hemma-mål i sista perioden.

– Vi gör jobbet och krigar som ett lag, konstaterar Täbys lagkapten Lisa Carlsson i Expressens sändning.

Stockholmslaget åkte till Visby för att utkräva revansch efter 4-5-förlusten i SSL hemma mot Endre i oktober. Och de lyckades – bortaseger med 3-5.

Det första målet kom efter fem minuter genom Vilma de Gysser. Fem minuter senare var det dags igen när Ronja Varli satte tvåan efter ett mönsteranfall.

”Hade otur”

– Vi har otur med att de är heta och gör mål på de lägen de har, säger Endres målvakt Thea Ekholt i Expressens sändning efter den första perioden.

– Vi är inte riktigt med i hemjobbet. Vi har pratat om deras spelvändningar, det måste vi stänga ned – vi kan inte låta dem göra mål på det sättet.

Att Linnéa Wallgren sedan reducerade för Endre tidigt i andra perioden hjälpte inte. Täby svarade med stort självförtroende, storspel av Alexandra Durling i målet – och två snabba mål av Anna Peterzén och Julia Croneld.

Mål efter 23 sekunder

Men Endre-spelarna var riktigt laddade inför sista perioden – redan fem minuter innan spelet drog igång var de ute på plan. Och det gav resultat: Lagkapten Elin Roos reducerade till 2-4 efter bara 23 sekunder. Och Roos fortsatte att producera – tre och en halv minut efter målet spelade hon fram Stephanie Boberg som gjorde 3-4.

Kvitteringen hängde i luften, men Täby red ut stormen och Matilda Sjödin pricksköt in segerresultatet 3-5 med tio minuter kvar att spela.

– Vad ska jag säga, det är väl inte vår bästa offensiva match idag. Men vi gör jobbet och krigar som ett lag, säger Täbys lagkapten Lisa Carlsson efter segern.

Kvällens resultat innebär att Täby klättrar en placering, samtidigt som Endre tappar tredjeplatsen till Pixbo.