Wibrons tröstpris efter skrällförlusten – utsedd till årets spelare. Foto: Bildbyrån

Iksukaptenens tröstpris efter skrällförlusten: Utsedd till årets spelare

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Emelie Wibron har fått ett litet tröstpris efter hennes och Iksus försmädliga uttåg ur SSL-slutspelet.

Wibron, trea i poängligan i år, har blivit utsedd till årets spelare.

”Det är jätteärofyllt. Är det något individuellt pris jag rankar i topp är det Årets spelare”, säger Iksukaptenen i ett pressmeddelande.

I en av svensk innebandys största skrällar någonsin åkte Iksu i går ut mot Täby i semfinalen av SSL. Innan semifinalspelet drog i gång hade laget varit obesegrat i 49 matcher i rad.

Lagets stjärna Emelie Wibron fick i dag ett litet plåster på det stora såret – utsedd till årets spelare. Bland annat efter sina 71 poäng på 25 matcher.

Hon har dominerat både i superligan och i landslaget.

”Det är jätteärofyllt. Är det något individuellt pris jag rankar i topp är det Årets spelare”, säger hon i ett pressmeddelande.

”Kvitto på att jag blir bättre”

I motiveringen står det att Iksukaptenen driver sitt lag med pondus, energi, hårt jobb och hjärta och hjärna, och att hon är ett föredöme som tar ansvar i både klubblaget och landslaget.

”Det här är ett kvitto på att jag fortfarande blir bättre och bättre för varje säsong. Jag utvecklas hela tiden och vill fortsätta så”, kommenterar Wibron.

27-åringen har snittat 2,84 poäng per match med Iksu i grundserien. Iksu var obesegrat i 49 matcher i rad från december 2017 till semifinalspelet mot Täby i år, men förlorade den avgörande semifinalen på påskdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.