Här ryker spelarna ihop i Finland–Sverige i VM

Uppdaterad
Publicerad

Hett rivalmöte mellan Sverige och Finland i innebandy-VM.

Då svallade känslorna över på planen.

Med fyra minuter kvar av den första perioden i gruppspelsmötet i Helsingfors stormade Sveriges Jesper Sankell fram mot mål. Han kom till avslut, men Finlands målvakt Lassi Toriseva räddade. I samma situation uppstod tumult då Kevin Haglund knuffade Tatu Väänänen framför mål.

Väänänen gick i golvet och flera spelare sprang snabbt fram och började slita i varandras tröjor och knuffas. Det var rejält upprört under några sekunder innan situationen lugnade ner sig

”Förstår Finland”

– Jag förstår att Finland blir sura på Haglund som springer över både målvakt och back i det läget, säger SVT:s expert Mattias Samuelsson.

– Något elakt kanske vi kan sammanfatta det där, fortsätter han.

Det slutade med att Väänänen visades ut i två minuter, precis som Ludwig Persson i Sverige och Oskari Heikkila i Finland.

”Gillar nog det”

Även i slutet av andra perioden var det irriterat när Nico Salo höll i bollen utanför sidlinjen och Robin Nilsberth fick ett utbrott på finländaren.

– Det är som man vill att det ska vara när Sverige möter Finland, tufft och hårt. Det gillar nog den finska publiken, säger svenske legendaren Martin Olofsson, på plats i SVT:s studio under matchen.

Finland vann matchen med 7-3 och toppar gruppen två poäng före Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.