Foto: Bildbyrån

Wennberg kliver in i VM: ”Jag är smart”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor får in ytterligare NHL- och VM-rutin till kvällens möte med Norge då Columbus Alexander Wennberg kliver in i turneringen.

– Han är otroligt smart, berömmer assisterande förbundskapten Peter Popovic.

Alexander Wennberg har just klivit av förmiddagsvärmningen i Bratislava när SVT Sport träffar Peter Popovic i arenan.

Vad kommer han tillföra?

Ishockey-VM

– Han kommer att bidra offensivt och defensivt, han är otroligt smart och så har han ju gjort nåt VM (2016) förut. Det kommer bli en bra förstärkning, säger assisterande förbundskaptenen.

Vilken kedja går han in i?

– Det vet vi inte än.

”Jag är smart”

Med Jesper Bratt indisponibel efter en tackling mot Italien talar mycket för att Wennbergs tar hans position.

– Förhoppningsvis får man vara med i en offensiv kedja och bidra framåt, men som sagt, vilken roll man än tilldelas gör man det så gott möjligt, säger Alexander Wennberg till SVT Sport.

Vad är dina styrkor som spelare?

– Jag är smart, det är väl min passningsförmåga som är den stora styrkan. Men jag är en center som spelar över hela banan.

Säsongen blev inte som Wennberg tänkt sig

24-åringen sköt 25 poäng på 75 matcher i grundserien den gångna säsongen. I slutspelet blev han bänkad i åttondelsfinalerna mot Tampa Bay och fick begränsat med speltid mot Boston i Stanley Cup-kvarten.

– Det gick inte riktigt som hade tänkt sig. Ibland går man igenom motgångar. Jag kom väl inte riktigt rätt med coacher och hur mitt spel funkade, men det är sånt som händer. Man måste dra lärdom av motgångarna.

Se Sverige–Norge 20.15 på SVT1/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet