Foto: Bildbyrån

Rönnberg: ”Inte förvånad om Markström står i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor möter Norge i ishockey-VM i kväll. Jacob Markström skrevs in i truppen i går och SVT:s expert Roger Rönnberg tror att det kan bli ett målvaktsbyte till dagens match.

– Jag skulle inte bli förvånad om han står, säger Rönnberg.

Jacob Markström blev pååkt av en finländsk spelare i genrepet en vecka innan VM och har inte spelat sedan dess. Men nu är han inskriven i truppen.

– Jag skulle inte bli förvånad om han står i dag. ”Henke” (Lundqvist) har stått två matcher och fick hålla nollan i går så jag tror inte han ”behöver” stå en match till. Lagledningen skulle nog känna sig lite lugnare om de fick in en målvakt till i spel, säger SVT-experten Roger Rönnberg.

Ishockey-VM

Efter 8-0-segern mot Italien i går väntar alltså Norge för Tre Kronor i kväll.

– Norge kommer att vara väldigt desperata. De har gjort två okej insatser. Tre Kronor tog ett bra steg i går och är säkert sugna på att ta ett till i dag och få fler minuter där man sitter ihop som lag, fler minuter med bra spel.

”Han är precis det man behöver”

Tre Kronor fortsätter fylla på med NHL-spelare. John Klingberg landar på tisdag och sent i går kväll anslöt Alexander Wennberg.

– Han kan lyfta en kedja rejält med sitt höga tempo. Han kan driva upp tempot, en bra skridskoåkare och en väldigt smart spelare. Jag både tror och hoppas att han kliver in redan i dag, säger Rönnberg.

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog är också på gång till VM. Tre Kronor har ännu inte bekräftat något men enligt Aftonbladet ska Landeskog läkarundersökas innan ett besked kommer i dag eller i morgon.

– Han är precis det man behöver. En stor, stark spelare som ger lite fysik till laget. Han är även en fantastisk ledare, man får in rutin och energi som kan behövas mot tyngre motståndare. Vi har inte så många sådana spelare.

Norge-Sverige sänds i SVT2 med start kl 20.00, uppsnacket börjar 19.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet