John Klingberg. Foto: Bildbyrån

John Klingberg ger tummen upp till VM: ”Jag kommer!”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har fått ett drömbesked på självaste VM-premiärdagen.

Tvåfaldige VM-guldhjälten John Klingberg har tackat ja till att spela världsmästerskapet i Slovakien.

”Jag kommer! Man vill inte missa chansen till tre raka VM-guld”, skriver Klingberg i ett sms till TT.

Dallas blev utslaget ur Stanley Cup natten mot onsdag och landslagsledningen aviserade omgående att Dallas stjärnback John Klingberg ”har en plats om han blir aktuell”. En inbjudan som efter drygt dygns väntan blev till ett ”jag kommer”.

– Klingberg är den spelaren som jag helst ville få in om man ser till vilka NHL-spelare som blivit tillgängliga senaste tiden. Han är helt fantastiskt på stor is. Nu har Sverige helt klart den bästa backuppsättningen, säger SVT Sports expert Jonas Andersson och tillägger:

Ishockey-VM

– Backarna vi hade innan är ju inte alls dåliga, Erik Gustafsson gjorde till exempel fler poäng i NHL, men Klingberg tillför en ny dimension med sin rörlighet och eftersom han är högerfattad också.

26-åringen är inte bara en av världens absolut bästa backar utan var också av VM-guldhjältarna 2017 och 2018.

– Jag tycker definitivt det har betydelse och Grönborg har sagt att han vill ha med de som vunnit tidigare. Det finns ett värde i att veta hur man vinner och det påverkar ju spelarens eget självförtroende att veta att man gjort det tidigare. Det ska man inte underskatta.

Den hårdskjutande och tekniske försvarsspelaren sköt 45 poäng i NHL:s grundserie och nio poäng i slutspelet. En lirare som garanterat bjuder på artisteri i världsmästerskapet du följer bäst på SVT.

När Klingberg ansluter till VM-truppen i Bratislava, Slovakien är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet