Klingberg efter kontroversiella målet: Domaren borde blåst. Foto: Bildbyrån

Klingberg efter kontroversiella målet: Domaren borde blåst

Uppdaterad
Publicerad

St Louis viktiga 3-1-mål mot Dallas i gårdagens NHL-match blev omdiskuterat.

När Alexander Steen skickade in skottet som styrdes in via Jaden Schwarts klubba låg målvakten Ben Bishop ner på isen.

Dallasbacken John Klingberg tyckte inte att det borde blivit mål.

Svenskstjärnan Alexander Steen i St Louis var inblandad i det mål som det pratades om efter matchen mellan de och Dallas i Stanley Cup-slutspelets kvartsfinal.

Målet, som innebar 3-1, kom till efter att Steen först varit framme nära målvkaten Ben Bishop, därefter skickade Colton Parayko iväg ett skott som tog hårt på Bishop som blev liggande – på returen sköt sedan Steen igen och skottet styrdes in av Jaden Schwartz.

Enligt Dallas svenskback John Klingberg borde det inte varit mål – domaren borde blåst av. Men svensken ville inte skylla förlusten på det målet.

”Fokuserar inte på det nu”

– Vi kan inte ändra på någonting nu, säger John Klingberg till TSN. Vi spelade inte tillräckligt bra för att kunna vinna. Det är inte så att vi fokuserar på det nu.

St Louis tränare Craig Berube kommenterade händelsen så här:

– Man blåser inte av eftersom vi fortfarande hade pucken. Hans mask var fortfarande på, det är anledningen till att de inte blåste, säger Craig Berube.

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

1 - 4

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

1-1, 0-1, 0-2
American Airlines Center, Dallas, TX
Publik: 18876

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.