Arvid Costmars Sverige fick en tung start mot USA. Foto: Andy Devlin/Bildbyrån

03.30: Vinner Sverige JVM-gruppen?

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsafton bröts Sveriges segersvit i junior-VM.

Men hoppet om en gruppseger lever vidare.

Vinner Sverige matchen mot USA tar laget hem gruppen.

SVT Sport direktrapporterar matchen här under.

Sverige–USA

Pinnat inlägg

RESULTAT
Sverige–USA 0–4 (0–2, 0–2, 0–0)
0–1 (1.09) Drew Helleson (Bobby Brink, Brett Berard), 0–2 (3.58) Trevor Zegras (Brock Faber), 0–3 (22.00) Ryan Johnson (Zegras, Alex Turcotte), 0–4 (23.55) Alex Turcotte (Arthur Kaliyev)
Skott, period 1: 9–15, period 2: 13–11, period 3: 5–11.

Staffan Nilsson • Synd att matchen inte går på SVT... Jobbiga tv6, dåliga kommentatorer.

Johannes.K • USA-Sverige Stolpe in-Stolpe ut. Gör en sig förtjänt av stolpe in och stolpe ut? Det låter jag vara osagt. Men det är sanningen i denna match!

Sten • HUR ska man orka upp till kl 11,45 o TDS?😮🙊

SLUT! Sverige förlorar med 0–4.

En mycket tung match för Sverige. Bättring krävs mot Finland i övermorgon. Tack för att ni hängde med. Mer kommer inom kort på vår hemsida. Ha ett fortsatt bra nyår!

Robert • Det positiva är vi har en förste målvakt. Wallstedt. Grymt och se han är fenomenal både mot Ryssland och usa. Ger trygghet. Blir spännande mot Finland. Man ska stötta Sverige i vått och torrt en dålig match är inte hela världen

55: Bra boxplay-spel av Sverige. Förutom i slutsekunderna skapar USA inte mycket. Positivt!

Angelica • Medgångsupportrar är det värsta med hockeyn!!

51.56: Lucas Raymond drabbas av en utvisning. Två minuter för tripping.

Erik • Jag gillar inte det vi får se här. Sverige är för rädda för usa för mycket respekt. Spela som Kanada kaxigt och tufft. Våga. Samtidigt kan det vara så att karantänen har påverkat och vi får nu se strulet där ledare inte fick åka med spelare med osv

Bedrövligt Svenskt spel, och en lagkapten somM måste vara den sämsta vi haft ever... kunde ju k • Märkligt målvaktsval när de de inte är tydligt vem som är förste målvakt, kalas o få stå mot Österrike med säkert 5 skott på mål från sargerna och sedan ska stå mot USA - Vi har även en lagkapten som inte ser kurrant ut men får spela ändå.... Märkligt x 2.

JVM

Sverige logo

Sverige

0 - 4

USA logo

USA

0-2, 0-2, 0-0
Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet