Nästa slag för Brynäs – förlorade efter dubbla drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs storsatsade inför årets SDHL-säsong med storvärvningar som Jennifer Wakefield och Erika Grahm.

Men resultaten har inte alls gått som tänkt och i dag kom nästa smäll.

Förlust med 3–1 mot Linköping – efter två drömmål av bortalaget.

– Lara Stalder gör skillnaden i den här matchen, säger SVT:s expertkommentator Maria Rooth.

Många hade trott att de trefaldiga SM-finalisterna Brynäs skulle bli ett topplag när världsspelaren Jennifer Wakefield presenterades från fjolårsmästarna Luleå. Men stjärnan åkte på en hjärnskakning redan i sin andra match och efter ytterligare skador och sjukdomar har laget tvingats gå runt på två kedjor.

Det har tagit sin ut sin rätt. I dag åkte laget på sin fjärde raka förlust i hemmamötet med topplaget Linköping och halkar långt ner i tabellen.

Poängdrottningen målade

Det blev istället Linköpings stornamn som stal showen i Gävle.

SDHL:s suverän den här säsongen, poängledande Kennedy Marchment, gjorde som hon brukar göra och satte 1–0-målet i den 15:e minuten av den första perioden med ett riktigt drömmål.

21-åringen slog till med ett skott på volley efter en lobbpass av Lara Stalder.

Dubbla drömmål

Den andra perioden blev mållös, men i den tredje skulle det bli assisterande Lara Stalder som tog över showen. Först gjorde hon 2–0-målet direkt i inledningen, kort därefter gjorde hon sitt andra mål med en prestation som överträffade Marchments volley.

I ett friläge förde hon pucken mellan benen och sköt in den i krysset bakom sin egen rygg.

– Lara Stalder gör skillnaden i den här matchen. Det står lite och stampar för Linköping, de har ett spelövertag men inga ordentliga avslut. Då går hon in i den tredje perioden, sätter sin stämpel och sedan rullar det bara på, säger SVT:s expertkommentator Maria Rooth.

Brynäs fick ett tröstmål i slutet av den tredje perioden via Hanna Rylander, men de 30 sekunderna som återstod var för få för att hinna med en upphämtning.

Även i Brynäs senaste match blev det förlust mot Linköping. Då skrevs resultatet till 5–1.

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1 - 3

Linköping HC logo

Linköping HC

0-1, 0-0, 1-2
Gavlerinken Arena, Gävle

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.