CHATT: Så var hockey-VM dag tre

Uppdaterad
Publicerad

Dag tre av hockey-VM är över.

SVT Sport direktrapporterade under hela söndagen.

Häng med och återupplev höjdpunkterna här nedan!

Ishockey-VM: 23/05

Pinnat inlägg

Då rundar vi av den här VM-dagen! Tre Kronor har en välbehövlig vilodag i morgon och sen väntar Schweiz – med två raka segrar – på tisdag. Blir tufft. Hela VM-programmet hittar ni här nedan. Sköt om er så hörs vi i morgon!

Pinnat inlägg

SLUT! Sverige förlorar! 0-1 och Tre Kronor är på väg ur turneringen redan innan mästerskapet har börjat.
– Vad är det som händer? Sverige är på väg mot tidernas värsta fiasko, säger SVT:s expert Jonas Andersson.
– Det är spelare som underpresterar rakt igenom. Alldeles för lågt passningstempo, för dålig kreativitet. Samtidigt gör Belarus allt man kan förvänta sig av ett nederlagstippat lag och kämpar för varandra.

USA:s supertalang Jason Robertson:
– Hela laget gjorde en bra match och vi klarade det bra när de tryckte på. Det här ska vi bygga på. Vi har en ledig dag i morgon. Då ska vi lära känna varandra och bara ha kul, spela spel, dricka drink... eh, sak samma. Vi ska bara ha kul tillsammans.
Jag hörde inte "drinkar", va?
– Nej, kortspel, säger Robertson och ler brett.

Bob • Synd att sverige förlora idag☹️ har inte sätt matchen men kollade bara på slutresultatet

Johanna • Många länder som normalt är bland de bästa i hockey spelar dåligt i detta VM. Förmodar att bristen på publik och stämning är en av faktorerna.

Tabellen i Sveriges grupp efter två omgångar:

Ja hörrni, vilken skrällarnas dag! Belarus slår Sverige, Kazakstan tar Finland på straffar och USA med mäktiga 5-1 mot Kanada.

B • Kan väl aldrig hänt i ett VM förut att Sverige och Kanada båda förlorat sina första 2 matcher?

Bernt Ekholm • Sverige har lite att lära!

SLUT! USA kör över Kanada med 5-1 och tar en viktig seger efter premiärförlusten mot Finland. Samtidigt håller Schweiz undan mot Danmark och tar sin andra raka seger i Sveriges grupp via 1-0. Timo Meiers fullträff i första perioden räckte hela vägen.

MÅÅÅL! 5-1 USA! Matt Tennyson trycker av från distans och ser pucken leta sig förbi en hög av spelare och in i mål. USA nu nära en viktig, viktig seger efter premiärförlusten mot Finland.

Schweiz pepprar Danmark med skott (30-4 totalt) men målvakten Sebastian Dahm gör skäl för lönen och håller kvar Danmark i matchen. Två minuter kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet