Skelelfteås Filip Sandberg klappas om efter ett av sina två mål mot Linköping. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

15:e raka hemmasegern för Skellefteå: ”Glad”

Skellefteås makalösa form håller i sig.

Den 15:e raka segern i hemmaborgen Skellefteå Kraft Arena togs mot Linköping med 4–1. Tre snabba mål i en blixtrande andraperiod avgjorde i praktiken matchen.

– Vi gör det bra. Vi är serieledare och vi vinner. Då ska man vara glad, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson till C More efter slutsignalen.

Skellefteås lagkapten Oscar Möller fortsätter att ösa in mål och poäng för sitt lag. Efter drygt sex minuters spel i den första perioden gjorde han 1–0 efter att ha brutit en passning i numerärt underläge och fått raka spåret fram mot Marcus Högberg i Linköpings mål. Med ett distinkt skott gjorde han sitt 22:a mål för säsongen och poäng för sjätte matchen i rad.

Men Linköping höll i början spelmässigt jämna steg med Skellefteå. Östgötarna skapade minst lika mycket som Skellefteå och efter 12.07 var det utjämnat till 1–1. Linköping fick tryck i offensiv zon och med en backhand mitt i ”slottet” satte Christoffer Ehn kvitteringen.

Gasen i botten

I den andra perioden trampade Skellefteå gasen i botten från start. Med stenhård forechecking tryckte man fast Linköping och snurrade långa stunder runt i östgötarnas zon utan att gästerna kunde få tag i pucken.

Innan halva mittenperioden var spelad hade Skellefteå runnit ifrån till 4–1 efter två mål av Filip Sandberg och ett av nestorn Joakim Lindström, som vid 39 års ålder nu ser hungrigare och spelskickligare ut än på flera år. Men hans 3–1-mål går inte till historien som något av de läckrare. Det var helt enkelt ett skott från kedjekompisen Oscar Möller som var på väg utanför stolparna när pucken träffade Lindström och styrdes i nät bakom Marcus Högberg.

”Gör rätt beslut”

Mittenperioden dominerades fullständigt av serieledande Skellefteå som satte upp ett tempo som Linköping inte alls hängde med i.

– Det känns som vi gör rätt beslut där ute, säger tvåmålsskytten Filip Sandberg om sitt andra mål till C More.

Skellefteås kvicke forward snurrade friskt i offensiv zon innan han skickade iväg en lös puck in i den täta trafiken framför Linköpings mål. Trafiken var tät men pucken slank igenom och in i mål.

Linköping försökte att komma tillbaka in i matchen men Skellefteå hade kontroll på händelserna och den tredje perioden blev en transportsträcka fram mot slutsignalen.

Skellefteå toppar SHL med fem poängs marginal.