Brynäs vann mot Luleå i andra SM-finalen

Brynäs blev av med sin största stjärna Lara Stalder strax före den andra finalmatchen.

Det stoppade inte den pressade guldfavoriten från att utjämna finalserien efter en 3-1-seger.

– Vi spelade för varandra men också speciellt för henne, säger målskytten Denisa Krizova i SVT:s sändning.

Luleå tog ett något överraskande grepp om SM-finalen med en seger i första mötet.

Men guldfavoriten Brynäs studsade tillbaka – trots ett tungt avbräck i avstängda stjärnan Lara Stalder.

Gävlelaget tog ledningen med 1-0 i slutet av första perioden efter ett mål av svenska landslagsspelaren Maja Nylén-Persson. Även i den andra perioden lyckades Brynäs få in ett sent mål, periodens enda, genom Katerina Mrazova.

Bara drygt minuten in i den tredje perioden kom en reducering av Luleås Noora Tulus. Strax senare kom 3-1 av Brynäs  Denisa Krizova – och sedan var Luleå aldrig nära att komma ikapp.

Nu står det 1-1 i matcher.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i vår nivå idag. Jag tycker helt ärligt att de är ett bättre lag i dag, säger Luleås Johanna Fällman i SVT:s sändning.

Lara Stalder är avstängd i ytterligare en match efter en slewfooting i första finalmötet.

Luleå har tre raka guld – pandemisäsongen 2020 utsågs ingen mästare – men får gälla som utmanare i finalserien som spelas i bäst av fem.

Lagen möts i en tredje match i Gävle på söndag.