27-årig debutant i målet när Washington bröt förlustsvit – ett NHL-rekord på köpet

Uppdaterad
Publicerad

Washington vann med 6-4 mot New Jersey efter att målvakten Hunter Shepard gjort sin NHL-debut som 27-åring. Detta i en match som bjöd på ett udda rekord.

– Det har inte riktigt sjunkit in ännu, säger Shepard.

Washington såg ut att segla ifrån när Sonnie Milano gjorde 3-0 i slutet av den första perioden men New Jersey vände till 4-3 med fyra mål på fem minuter i början av den andra perioden.

– Under ett par matcher har vi inte har spelat på topp, där vi tagit med oss ​​misstagen från en period till nästa, och det har förvärrat allt. Vi lärde oss av det och idag kom vi tillbaka till vårt spel och det är en bra vinst mot ett mycket bra lag, säger säger Capitals forward T.J. sa Oshie enligt NHL:s hemsida.

Capitals lyckades vända tillbaka efter att Nicklas Bäckström gjorde en assist till matchvinnande 5-4 som Connor McMichael satte i början av den tredje perioden.

I och med vinsten bröt Washington bröt en tre matcher lång förlustsvit och man lämnade sistaplatsen i Metropolitan Division.

Ovetjkin 70 mål från Gretzkys rekord

Alex Ovetjkin gjorde 6-4 i tom kasse i slutminuterna, hans 824:e mål och är med det tvåa genom tiderna. Ryssen har 70 mål upp till Wayne Gretzkys alla tiders målrekord i ligan.

Allra gladast i Prudential Center var debuterande målvakten Hunter Shepard som nått 27 års ålder.

– Det har inte riktigt sjunkit in ännu. Det var så häftigt att åka ut på isen och se mina föräldrar på läktaren, det har varit en så känslosam dag. 13, 14 personer har med bara en dags varsel kommit ända från Minnesota, vilket härligt stöd de gav, säger Shepard.

Lite i skymundan noterades ett NHL-rekord. För första gången hade en match periodsiffrorna: 0-3,4-0,0-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.