Jaromir Jagr visar inga tecken på att sakta ner trots att han snart fyller 48 Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

47-årige Jagr tvåmålsskytt i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Nästa månad fyller Jaromir Jagr 48 år. Men det är ingen vanlig 47-åringen vi har att göra med. I kväll gjorde Jagr två mål och två assist när hockeylegendaren var tillbaka efter skada i tjeckiska ligan.

– Jaromir kom till matchen och sa att han ville hjälpa till i power play, sa Jaromir Jagrs tränare David Cermak efter kvällens match enligt DK Pittsburgh Sports. Och hjälpa till, det gjorde han sannerligen. Den snart 48-årige tjecken i klädd sin klassiska tröja #68 slog till med två mål i numerärt överläge när hans Kladno slog Sparta Prag i kväll.

Jaromir Jagr har över 1700 NHL-matcher i karriären och så sent som säsongen 17/18 spelade tjecken NHL-hockey i Calgary. Veteranen har den senaste tiden brottats med en dubbel lårskada och kvällens match var hans första sedan 29:e november.

Matchen var Jagrs första under 2020 vilket innebär att han nu har spelat hockey under fem årtionden, en bedrift som endast Gordie Howe har stått för innan. Utöver Jagrs två mål stod 47-åringen även för två assist och lämnade isen med fyra gjorda poäng när Kladno vann med 8-4.

Jagr ligger tvåa i Kladnos interna skytteliga med 19 poäng på 22 matcher. Kladnos poängkung är den 21 år yngre kanadensaren Brady Austin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.