Cancersjuk 8-åring skrev NHL-kontrakt med Ekman-Larssons Arizona

Uppdaterad
Publicerad

Cancersjuka Leighton Accardo, 8 år, fick uppleva en dröm när hon igår kväll skrev på ett spelarkontrakt med NHL-klubben Arizona Coyotes. Vid hennes sida fanns Arizonas svenske lagkapten Oliver Ekman-Larsson som bjöd på en överraskning. 

Leighton Accardo diagnostiserades med cancer i maj och har genomgått behandlingar sedan dess. I väntan på fortsatt behandling bjöds hon in till klubben för att skriva på ett spelarkontrakt och släppa pucken mellan lagens kaptener för att uppmärksamma organisationen Hockey Fights Cancer. När det var dags att släppa pucken lämnade hemmalagets lagkapten Oliver Ekman-Larsson över sin klubba och lät Leighton ta tekningen mot Calgarys lagkapten Mark Giordano.

Inför matchen höll Leighton ett peppande tal till spelarna och sa att de skulle jobba hårt och ha kul. Sedan uppmanade hon laget att klappa på hennes huvud för att det skulle ge dem tur. Arizonas forward Derek Stepan, som har en liknande frisyr, gjorde som han blev tillsagd och Leighton skrattade gott. Hon fick sedan rätt för Derek Stepan gjorde ett av målen när Arizona vann matchen med 3-0.

Se de härliga bilderna i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.