Linnéa Bäckman /arkiv. Foto: Bildbyrån

AIK-profilen lägger skridskorna på hyllan

Uppdaterad
Publicerad

AIK-profilen Linnéa Bäckman har valt att avsluta sin ishockeykarriär. En av anledningarna är att motivationen saknas för att lägga ner den tid som krävs för träning och förberedelser.

– Ett beslut som absolut inte var enkelt att ta, säger hon till föreningens hemsida.

I 14 år har hon representerat Stockholmslaget AIK. Linnéa Bäckman har sannerligen en gedigen hockeykarriär bakom sig med bland annat fyra VM-turneringar, en OS-turnering och tre SM-guld.

Men nu lägger alltså AIK-profilen sina skridskor på hyllan.

– Ett beslut som absolut inte var enkelt att ta, men så fort jag bestämde mig kändes det rätt och var var en stor lättnad, säger hon till föreningens hemsida.

– Jag hade flera skäl till varför jag valde att avsluta just nu. På senare tid har jag haft brist på motivation att lägga ner den tid och energi som behövs. Jag har också haft en del skador genom åren men jag fick avsluta förra säsongen fri från skador. Det är en stor anledning till mitt beslut, jag fick bestämma själv och ingen skada hämmade eller tvingade mig sluta.

Får en ny roll

Bäckman försvinner däremot inte helt och hållet från varken AIK eller ishockeyn. Den före detta landslagsbacken blev direkt efter beslutet erbjuden en ny roll i laget, som assisterande tränare.

– Tanken är att jag ska fokusera lite mer på backarna och boxplay, även hjälpa till med våra sociala medier och scouta våra motståndare, säger hon.

Huvudtränaren Jared Cipparone tycker att det är tråkigt att förlora Bäckman från spelartruppen men är samtidigt glad över att behålla henne i organisationen.

– Hon kommer att kunna hjälpa laget genom sin erfarenhet som spelare och kommer vara ett utmärkt tillskott till vår ledarstab, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.