Lisa Johansson, AIK. Foto: Bildbyrån

AIK skrällde hemma mot HV71

Det dröjde sju matcher innan AIK:s första seger kom i årets SDHL, men då de idag skrällde med en 3-2-seger hemma mot topptippade HV71 tog de sin andra raka.

Nio minuter in i matchen öppnade Lisa Johansson målskyttet för sitt AIK. Efter ett fint passningsspel som involverade Erica Udén Johansson och Vendula Pribylova satte hon dit 1-0.

HV71 kvitterade i powerplay genom Sidney Morin, men då svarade Lisa Johansson med sitt andra för dagen. Än en gång stod Pribylova för fint förarbete.

3-1 kom i den andra perioden genom ett snyggt skott av norskan Line Bialik Öien. HV reducerade visserligen genom Kennedy Marchment, men närmare än så kom de aldrig.

Förlusten var HV71:s tredje den här säsongen och de har redan en bra bit upp till serieledande Brynäs. AIK är, trots segrarna, nästsist i SDHL.