• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TV4 Play

Albin Lundin frias från tidigare straffet

Uppdaterad
Publicerad

Albin Lundin fick tre matchers avstängning för att ha kört på en domare.

Timrå överklagade beslutet till Riksidrottsnämnden och nu frias han från sin tidigare bestraffning, som Expressen var först med att rapportera.

I matchen mot Örebro åkte Albin Lundin på en assisterande domare. Domaren föll och inget beslut togs under matchen.

Men efter matchen anmäldes Lundin till disciplinnämnden. Påföljden?

Tre matchers avstängning och 10 000 kronor i böter. Ett beslut som Timrå inte var nöjda med.

– Vi kommer att överklaga beslutet och kan inte fatta att det blev ett sånt beslut, sa Timrås sportchef Kimmo Kapanen till SVT Sport.

Efter överklagan har Riksidrottsnämnden friat Lundin från sin avstängning, något som Expressen var först med att rapportera.

SVT Sport har sökt Timrå.

Riksidrottsnämndens beslut

Av ingivet filmklipp på den anmälda situationen framgår enligt RIN:s uppfattning ett händelseförlopp som i allt väsentligt är förenligt med Albin Lundins redogörelse. Sålunda framkommer att Albin Lundin hoppar in från avbytarbåset medan spelet är förlagt i för hans lag offensiv zon och att han tydligt har blicken bort från den sida där linjemannen står, mot den sida där spelet pågår. Parallellt med att Albin Lundin, med fokus på spelet, åker framåt rör sig linjemannen inåt i banan, varpå en kollision uppstår.

Ingenting i videoklippet eller vad som framkommit i ärendet i övrigt tyder på att Albin Lundin avsiktligt skulle ha kört på linjemannen. Givet att denne rört sig inåt i banan samtidigt som Albin Lundin åkt i full fart med blicken riktat åt annat håll – vilket i situationen varit logiskt givet var spelet pågick – kan det inte heller hållas för visst att Albin Lundin hunnit inse risken för kollision i sådan tid att han haft reell chans att undvika den. Situationen framstår med andra ord som en olyckshändelse snarare än en sådan fysisk kontakt som är bestraffningsbar enligt RF:s stadgar. Anmälan ska därför lämnas utan bifall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.