Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Albin Lundin kör på domaren. Foto: TV4 Play

Timrås Albin Lundin körde på domaren Rickard Nilsson – stängs av i tre matcher

Uppdaterad
Publicerad

Timrås Albin Lundin åkte i går på en domare i matchen mot Örebro.

Han straffades inte under matchen.

Men nu straffas han i efterhand – med tre matchers avstängning.

– Vi kommer att överklaga beslutet och kan inte fatta att det blev ett sånt beslut, säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen till SVT Sport.

Se situationen i spelaren ovanför

Det var knappt halvvägs in i den tredje perioden som Timrås Albin Lundin hoppade in på isen.

Spelet var på andra sidan isen, och Lundin hade blicken ditåt, samtidigt som han åkte framåt – och körde rakt på den assisterande domaren Rickard Nilsson som föll med ryggen rakt ner i isen.

Tre matchers avstängning

Lundin straffades inte under matchen, men SHL:s situationsrum anmälde Lundin till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd..

Några timmar efter att anmälan offentliggjordes kom disciplinnämndens dom. De straffar Lundin med tre matchers avstängning och 10 000 kronor i böter.

”Nämnden finner att Albin Lundin varit i vart fall likgiltig inför kollisionen med domaren. Det ska även noteras att Albin Lundin inte ens efter att ha fällt domaren till isen stannade eller tog någon annan notis av händelsen”, skriver nämnden.

Kommer att överklaga

Timrås sportchef Kimmo Kapanen hade inte läst domen i sin helhet när SVT Sport nådde honom, men han är tydlig med att han är missnöjd.

– Vi kommer att överklaga den. Jag kan inte fatta att det blev ett sånt beslut. Men jag måste läsa domen först, innan jag säger något mer, säger han.

Ni hade förväntat er att han skulle bli friad?

– Vi hade inte förväntat oss ett sånt här beslut. Jag tycker inte alls att det är en så hård grej. Vi har andra synpunkter än vad disciplinnämnden har.

”Är förvånad”

Till Expressen säger Albin Lundin att han är riktigt besviken.

–Jag är förvånad, men jag är mest förbannad över det som står i beslutet. Efter avblåsning kollar jag upp mot jumbotronen för att se vad som hänt, säger han, och utvecklar vidare:

– Jag vet att jag åkt in i domaren men jag vill se med vilken kraft det är. Efter det åker jag direkt fram till domaren och ber om ursäkt, jag säger att det inte var med flit.

– Jag ber om ursäkt flera gånger till linjemannen.

SVT Sport har sökt Albin Lundin.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

3 - 2

Timrå IK logo

Timrå IK

0-0, 0-1, 2-1, 1-0
Behrn Arena, Örebro
Publik: 5220

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.