Aleksandr Ovetjkin har gjort 800 NHL-mål Foto: Bildbyrån

Alexander Ovetjkin med hattrick – har gjort 800 NHL-mål

Uppdaterad
Publicerad

Washington Capitals besegrade Chicago Blackhawks med 7-3.

Då gjorde Alexander Ovetjkin hattrick – och nådde en mäktig milstolpe.

Ryssen har satt pucken i kassen 800 gånger i NHL.

– Det är en enorm siffra, säger Ovetjkin.

Storspelaren Alexander Ovetjkin inledde målskyttet i matchen mellan Washington och Chicago. Han gjorde två mål innan motståndaren svarade och i den tredje perioden utökade Ovetjkin till vad som då blev 5-2.

Ett hattrick blev facit i den målrika matchen, som slutade 7-3. Det tredje målet från ryssen var hans 800:e i NHL, som han spelat i sedan 2005. Han är den tredje meste målskytten i ligans historia, men milstolpen på 800 innebär också att han är nära att kliva ett steg upp på listan.

Nära ytterligare målstolpe

Wayne Grezky är den överlägsna ettan på listan med sina 894 mål, men därefter kommer Gordie Howe på 801 mål. En notering som Ovetjkin därmed är nära att passera.

– Det är det bästa sällskapet man kan tänka sig. 800, jag är den tredje personen genom tiderna att göra så många mål. Utan mina lagkamrater, organisationen, supportrarna och min familj hade jag aldrig nått den siffran, säger Ovetjkin.

Efter segern befinner sig Capitals i mitten av NHL, på en 15:e plats. En tuffare situation är det för Blackhawks, som har samlat ihop 18 poäng och bara har Anaheim Ducks efter sig i tabellen.

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

3 - 7

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1-2, 1-2, 1-3
United Center, Chicago, IL
Publik: 16181

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.