Alexander Wennberg hjälte – avgjorde i sudden för Rangers

Alexander Wennberg blev matchhjälte för sitt New York Rangers i natt.

Svensken satte 5–4 på övertid i den tredje semifinalen mot Florida i Stanley Cup-slutspelet.

Hemmalaget Florida inledde mötet bäst när Sam Reinhart satte 1–0 i numerärt överläge knappt tre minuter in i första.

Därefter följde en jämn batalj – där Gustav Forsling kvitterade till 4–4 en bit in i period tre. Då hade gästerna tappat en tvåmålsledning.

”Vi hade ett snack”

Men gästerna fick sista ordet där Alexander Wennberg – bortglömd framför Floridas mål – styrde in 5-4. Och nu leder Rangers matchserien, som spelas i bäst av sju, med 2–1.

– Tredjeperioden fick inte det slutet som vi ville, men då måste du kunna ställa om. Vi hade ett snack efter det och känslan i laget var att vi hela tiden trodde på det. Vi visste vad vi behövde göra och vi fick jobbet gjort, säger Wennberg efter segern.

I den andra konferensfinalen blev det seger för Dallas med 3-1 över Edmonton i det tredje mötet. Den matchserien är nu utjämnad och står 1-1.