Jakob Silfverberg (mitten) jublar efter sitt 2-2-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Anaheim vände två underlägen till seger

Uppdaterad
Publicerad

Anaheim vände underläge två gånger om och vann till slut den andra semifinalen mot Nashville med 5-3. Jakob Silfverberg gjorde sitt nionde mål och ligger nu i delad ledning i slutspelets målliga.

Hemmalaget Anaheim låg under med både 0-2 och 2-3 innan man slutligen vann. Jakob Silfverbergs 2–2-mål kom efter en snygg passning från Rickard Rakell i andra periodens inledning.

”Tänkte dra på slugg”

– Jag tänkte dra ett slagskott först från hörnet, men så såg jag att det var två framför mål och det var lika bra att försöka passa istället, säger Rakell till SVT Sport.

”Han är en tävlingsmänniska”

Målet är Silfverbergs nionde under slutspelet och han leder därmed målligan tillsammans med Jake Guentzel i Pittsburgh. Silfverberg blev i och med målet åttonde svensk att göra minst nio mål i samma NHL-slutspel.

– Det är kul att se. Det känns som han är på hugget varje år när det blir slutspel. Han är en tävlingsmänniska och sätter sig i situationer där han är effektiv, säger Rakell.

Nästa match spelas natten mot onsdag svensk tid.

Fakta: Så spelas semifinalerna

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Anaheim–Nashville 1–1 (nästa match spelas i Nashville natten mot onsdag, svensk tid)

+ Ottawa–Pittsburgh 1–0 (Pittsburgh natten mot tisdag).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.