Björkövens Alexander Wiklund jublar efter ett mål i den första hockeyallsvenska finalen mot Modo. Foto: Bildbyrån

Björklövens vd: ”Att utöka SHL skulle ge rättvisa”

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven vill helst spela om en SHL-plats och är beredda att vänta på att få chansen.
Men vd:n Anders Blomberg tycker också att förslaget om att utöka SHL är rimligt.
– Det skulle ge någon form av rättvisa till den här situationen, säger han till SVT Sport.

Svenska ishockeyförbundet har pausat de högsta ligorna med anledning av coronaviruset och det är just nu oklart hur det blir med upp- och nedflyttning mellan de olika serierna.

Björklöven slog nytt poängrekord (121) under grundserien och har just nu 1-1 i matcher i den hockeyallsvenska finalen mot Modo. Klubbens vd Anders Blomberg följer nu utvecklingen noggrant.

– Vi vill helst att det ska avgöras på sportsliga grunder även om det blir utan publik eller om det skjuts framåt i tiden. Det ska spelas om det, säger han till SVT Sport.

– Om det inte blir något spel tycker jag att man måste värdera den prestation som har gjorts. Det har ändå spelats 52 grundserieomgångar både i allsvenskan och i SHL. För oss vore det förödande om hela den här säsongen är förgäves.

Björklövens vd Anders Blomberg inför en match mot Modo i september 2019. Foto: Bildbyrån

”Rimligt förslag att utöka SHL”

Debatten kring vad som ska hända nu går varm i Hockeysverige. Blomberg säger att Björklöven är beredda att vänta ”hur länge som helst” för att få chansen att spela vidare, men han tycker också att förslaget om att utöka SHL från 14 till 16 lag är rimligt.

– Både vi och Modo har gjort bra prestationer och en sådan lösning skulle ge någon form av rättvisa till den här situationen. Jag tycker att vi har visat på sportsliga grunder att vi har varit bäst i allsvenskan i år och det tycker vi ska värderas in i det här.

Timrås sportchef Kent Norberg sade i går till Hockeypuls att det är ”helt jävla självklart att fler lag än de två ska ha chansen att gå upp”.

– Jag kan förstå Kents reaktion eftersom slutspelsserien också pågår. Det bästa vore om vi kan hitta ett värdigt sätt för allt detta att avgöras på isen, men går inte det måste jag återigen gå tillbaka till grundseriens resultat, säger Blomberg.

Inga sjukdomsfall i Björklöven

Enligt Anders Blomberg har Björklöven inte drabbats av några sjukdomsfall till följd av corona.

Hur ser vardagen ut för er nu med all denna ovisshet?

– Träningsmässigt är det ”business as usual”, men vi har vidtagit extra försiktighetsåtgärder för att motverka eventuell smittspridning. Vi har till exempel inte släppt in några externa personer i vårt omklädningsrum, vi har begränsat antalet besök på kansliet och gjort annat för att minimera kontakt.

Ett nytt besked från Svenska Ishockeyförbundet kring situationen väntas komma i mitten på nästa vecka.

KLIPP: Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.