Anders Gozzi slutar som sportchef i AIK efter säsongen. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Anders Gozzi slutar som sportchef efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Anders Gozzi slutar som sportchef i AIK efter den här säsongen, men han blir ändå kvar i den hockeyallsvenska klubben. Rekryteringen av en ersättare har redan påbörjats, skriver AIK i ett pressmeddelande.

– Det är klart att det är tråkigt att Gozzi väljer att sluta som sportchef, men jag är samtidigt glad att han vill stanna kvar och jobba med ett par oerhört betydelsefulla utvecklingsprojekt för AIK Hockey, säger Anders Olson, vd och klubbdirektör i ”Gnaget”.

Anders Gozzi fostrades i AIK och spelade även där under större delen av sin seniorkarriär. 53-åringen var därefter sportchef i nio år fram till 2013 och två år senare inledde han sin andra sejour i den rollen.

– Jag har lagt en stor del av mitt liv åt att vandra i katakomberna under Hovet och runt ishallarna på Ritorp... Skälet till att jag trivts med det trots alla tidigare morgnar och sena kvällar handlar väl om en kärlek till sporten och att jag känner så oerhört starkt för AIK Hockey. Nu har jag nått en punkt i livet då jag känner att jag vill jobba med andra utmaningar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.