Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson fortsätter på posten. Foto: Bildbyrån

Anders Larsson omvald som ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Anders Larsson valdes om till ordförande för Svenska ishockeyförbundet.

Det fastslogs under fredagens förbundsmöte.

Utöver det beslutades att införa nya ekonomiska licenskrav för spel i SDHL, SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan.

Med ishockey-VM färskt i minne genomförde Svenska ishockeyförbundet det årliga förbundsmötet.

Under mötet beslutades att Anders Larsson fortsätter som ordförande, för tredje gången.

– Vi i svensk ishockey har en utmanande tid framför oss där vi med samlad kraft ska ta oss ur pandemin på bästa möjliga vis. De kommande fyra åren innehåller dessutom U18-VM dam, U20-VM herr och VM för herrar på hemmaplan, något som kommer kunna bygga ishockeyns popularitet och fortsatta utveckling. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en period, säger Anders Larsson till förbundets sajt.

Det beslutades också att införa nya licenskrav för högstaligorna i landet.

Sedan 2017 har svensk ishockey ett samlat licensregelverk för klubbar som sportsligt kvalificerar sig för spel i SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Det handlar bland annat om krav på ekonomi, organisation, ungdomsverksamhet och arena. Tidigare har kravet på eget kapital varit absoluta belopp men nu införs i stället ett procentuellt krav på eget kapital i relation till omsättningen för spel i de nationella seniorserierna”, skriver ishockeyförbundet.

Det nya licenskravet innebär alltså att varje klubb nästa säsong måste kunna visa upp ett eget kapital på 2 procent av omsättningen, 2023 5 procent, 2024 8 procent och 2025 10 procent.

Ishockeyförbundet kunde också redovisa ett underskott för den operativa verksamheten på 1,47 miljoner kronor. Men samtidigt skriver man att resultatet är i balans över den senaste tvåårsperioden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer