Anders Nilsson med en av nattens 26 räddningar. Foto: TT.

Anders Nilsson och Ottawa studsade tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

I början av veckan blev Anders Nilsson utbytt när Ottawa släppte in åtta mål. Men mot Philadelphia höll han nästan tätt i ett möte som slutade 2–1, vilket innebär att Ottawa har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

– Jag tror att alla visste som ett lag just nu att vi måste vinna hockeymatcher, säger Nilsson.

Ottawa besegrade New Jersey med 4-2 i onsdags och Nilsson betonade det hårda arbete som måste utföras.

– Vi kan inte besegra motståndaren med skicklighet. Vi måste besegra motståndaren med hårt arbete varje kväll och vi måste arbeta extremt hårt. Vi måste jobba hårdare än motståndaren, säger Nilsson enligt AP.

Nilsson var i högsta grad bidragande till vinsten.

– Det var ”special teams” och målvakten som ordnade vinsten för oss. Det har varit trögt i powerplay på slutet men det var en faktor att vinna matchen och även spelet i boxplay bidrog, säger Tyler Ennis som kvitterade till 1-1 i andra perioden efter assist av backen Erik Brännström, 20.

ARKIV: Nilsson utplockad i storförlusten (12 november 2019)

Rookien Brännström ordinarie i Ottawa

Brännström föddes i Eksjö men hockeyfostrades i Nässjö. Han spelade under tonåren i HV71 innan han gick till Nordamerika förra säsongen och spelade mest i farmarligan AHL men hann även med två NHL-matcher i Ottawa. På grund av det låga antalet matcher förra säsongen räknas han som rookie den här säsongen där han redan hunnit med 17 matcher av 19 möjliga.

Det var mot Carolina i måndags som Nilsson släppte in fyra av de första 19 skotten, och sedan blev utbytt vid 0-4 i en match som slutade 2–8.

Men sedan blev det seger mot New Jersey i onsdags, och nu även mot Philadelphia i en tät match. Nilsson räddade 26 skott och släppte bara in en puck, från Tyler Pitlick redan i tredje matchminuten.

Fjärde raka förlusten för Toronto

Toronto är uppe i fyra förluster i rad, sedan Brad Marchand stått för två av målen när Boston slog det kanadensiska laget med 4–2. William Nylander fick en assist vid Torontos första mål.

Det krävdes förlängning för att Columbus skulle få in det avgörande 3–2-målet mot St Louis. I och med att Missouri-laget därmed får en poäng för matchen är man nu uppe i nio raka matcher med poäng, varav sju segrar.

Emil Bemström fick en assist för Columbus andra mål, och Oskar Sundqvist noterade en vid St Louis första.

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

2 - 1

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

0-1, 2-0, 0-0
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 10664

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.