Anders Nilsson utplockad i jättekrossen

Uppdaterad
Publicerad

Åtta mål lyckades Carolina dundra in i Ottawas nät när lagen möttes i NHL-ishockeyn. Finländske Sebastian Aho blev tvåmålsskytt i 8-2-mötet.

Carolina bröt sin förlustsvit på fyra matcher med en riktig målfest på hemmais. Redan efter halva matchen när det stod 4-0 byttes Ottawas målvakt Anders Nilsson ut.

– Han har verkligen varit fantastisk för oss och det var inget han kunde göra. Fyra var tillräckligt, det var droppen som fick bägaren att rinna över, säger tränaren D J Smith till NHL.

Carolinas första mål kom efter mindre än en minuts spel och laget ledde med 5–0 när Ottawa fick in sitt första reduceringsmål i slutet av andra perioden. I tredje perioden dundrade Carolina på med ytterligare tre mål mot ett enda från Ottawa. Resultatet skrivs 8–2 till hemmalaget. Finländske Sebastian Aho gjorde två av Carolinas mål.

”Vi ska inte älta det här för mycket”

– Vi ska inte älta det här för mycket, vi är tillbaka på isen igen i morgon och jobbar mot (New) Jersey, säger Smith och fortsätter.

– Det var verkligen inte mycket som gick som vi ville i kväll. De är ett riktigt bra lag på hemmaplan och spelade sin gameplan perfekt, så de är väl värda segern, säger D J Smith till journalister efter matchen.

I nattens andra NHL-match tog Washington emot Arizona. Bortalaget ledde med 3–0 i början av andra perioden. Men Washington hämtade hem och det krävdes förlängning såväl som straffar för att skilja lagen åt.

Den avgörande straffen sattes av Arizonas Conor Garland och slutresultatet skrivs 4–3 till besökarna.

Från i går: 53 räddningar av Robin Lehner – bäst i NHL i höst

NHL

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

8 - 2

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

2-0, 3-1, 3-1
PNC Arena, Raleigh, NC
Publik: 12356

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.