Burakovsky laddar om – siktar på att dubbla poängskörden

Uppdaterad
Publicerad

Allting har en början, allting har ett slut. Förra säsongen slutade i topp för André Burakovsky med en Stanley Cup-titel. Nu börjar snart en ny säsong, och ”Burra” har målet klart för sig.

– Jag vill skriva ett nytt långtidskontrakt med Washington, säger han till SVT Sport och siktar på att dubbla poängskörden.

Stanley Cup-vinnaren André Burakovsky har varit hemma i Malmö under sommaren, visat upp pokalen och byggt upp sig inför nästa säsong. I går gästade han studion under Malmös CHL-match mot TPS från Åbo.

– Det var det största man kan göra. Och att få vara med i det laget som vann första gången i Washingtons historia, det är stort det också, helt fantastiskt, säger André Burakovsky till SVT Sport.

Den regerande mästaren från Malmö gör nu sin femte säsong i världens bästa hockeyliga. Säsongen 2019/2020 är hans sista år på kontraktet.

– Jag har två mål med säsongen, ett: Att göra en riktigt bra säsong, två: Skriva långtidskontrakt med Washington.

Vill dubbla poängskörden med nya tränaren

Ska han få nytt kontrakt krävs det möjligtvis också fler poäng från ”Burra”, förra säsongen stod han för 25 poäng.

– Målet är att komma upp på 50-55 poäng och jag hoppas på över 20 mål.

Washingtons succétränare Barry Trotz sa överraskande upp sig efter Stanley Cup-triumfen och ersattes av den assisterande tränaren Todd Reirden. Ett skifte till Burakovskys fördel, enligt honom själv.

– Jag känner honom väl och vet att han gillar mig extremt mycket, det finns goda möjligheter för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.