Andreas Johnsson är trea i poängligan för rookies. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Andreas Johnsson målskytt i Torontos förlust

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Johnsson fortsätter att göra det bra i Toronto Maple Leafs. Svensken höll sig framme och gjorde sitt 16:e mål för säsongen mot Washington Capitals.

I skuggan av Elias Pettersson och Rasmus Dahlin har Andreas Johnsson gjort en bra rookiesäsong. I natt gjorde han ännu ett mål för sitt Toronto Maple Leafs.

I början av den tredje perioden höll sig Johnsson påpassligt framme och prickade in en retur bakom Brayden Holtby i målet, svenskrookiens 16:e kasse för säsongen.

Johnssons mål betyder att han är trea i poängligan för rookies med 32 poäng (16+16), bakom just Pettersson (26+28) och Dahlin (7+26).

Washington vann matchen

Innan Johnssons mål hade Washington hunnit göra två, varav det första av Alexander Ovetjikin, med ett klassiskt direktskott i powerplay, innebär att den ryske storstjärnan nu har gjort 650 mål, 14:e flest, i NHL-historien.

– Ibland fungerar vårt powerplay, ibland inte, men när vi spelar enkelt så är det oftast bra, säger Ovetjkin efter matchen.

Andreas Johnssons mål gav dock inga poäng för Toronto, utan Washington kunde vinna med 3-2.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

2 - 3

Washington Capitals logo

Washington Capitals

0-0, 0-2, 2-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19378

Andra perioden

  • 03:54
    0-1MålOvechkin (Carlson/Oshie) PP1
  • 12:07
    0-2MålConnolly (Eller/Wilson)

Tredje perioden

  • 1-2MålJohnsson (Matthews)
    04:23
  • 06:46
    1-3MålWilson (Eller) SH1
  • 2-3MålTavares (Rielly)
    19:27

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.