Svensk poängfest i Colorados kross

Uppdaterad
Publicerad

Colorado krossade Winnipeg på hemmaplan med 7-1 i natt. Carl Söderberg gjorde tre poäng (1+2) och Gabriel Landeskog två (1+1).

Efter en mållös förstaperiod gav Carl Söderberg hemmalaget ledningen tidigt i den andra efter att ha vispat  in en retur. Målet var Söderbergs nittonde för säsongen.  Innan perioden var slut hann även Mikko Rantanen utöka ledningen.

I den tredje perioden exploderade Colorado framåt och redan innan en och en halv minut hade gått hade Colorado hunnit dryga ut till 4-0, efter assist av både Gabriel Landeskog och Söderberg.

Även lagkapten Landeskog fick plats i målprotokollet med sitt 31:a mål för säsongen sedan han utnyttjat en snygg flippassning av Tyson Jost. De två poängn innebär samtidigt att Landeskog har gjort 400 poäng i NHL.

För Nashville var det tredje raka förlusten, medan nattens seger, samt segern mot Vegas i måndags är första gången som Colorado vinner två matcher i rad sedan slutet av november.

– Det har tagit för lång tid att få två segrar i rad, säger Landeskog till nhl.com.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

7 - 1

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

0-0, 2-0, 5-1
Pepsi Center, Denver, CO
Publik: 15021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.